Jahas, jahas, eipä sitä meinaa ehtiä kirjoitellakaan kun illat menee kotitöitä tehdessä ja nyt pitäs kevätkukatkin istuttaa. Aloitin kirjoituksen hyvistä lahjoista pienille lapsille, mutta siitä alkoikin muodostua sellainen romaani että en saanut sitäkään ulos. 

Yksi asia josta tahdon valittaa ja valistaa on kirppismyyminen. 

En vaan voi käsittää mikä idea on tuoda kirppikselle loppuun kulutettuja lastenvaatteita, jotka on joko ihan nukkaisia, reikäisiä tai tahraisia. Ne on joko ilmais- tai roskiskamaa. Enkä tarkoita nyt mitään pikkutahroja vaan ihan kunnon tahroja. Itsekin ostelen pikkutahraisia merkkivaatteita ja saan aika hyvin monesta tahrat lähtemäänkin. Tuollaiset huonokuntoiset vaatteet vaan antaa pöydästä huonon kuvan ja saa ihmiset siirtymään seuraavaan, vaikka joukossa saattaisi olla helmiäkin. Itse kävin viimeksi noin 20 bodyn pinon läpi a noin 1 € /kpl. Kaikissa jotain vikaa paitsi YHDESSÄ :D Siinä kohtasi hinta ja laatu. Muut olivat aivan ylihinnoiteltua. Jos nyt sitten haluaa näitä töhryvaatteita tuoda kirppikselle on reilua kirjoittaa lappuun mitä vikaa tuotteessa on tai laittaa vaikka koriin jossa lukee "pikkuvikaisia vaatteita halvalla". Ei niitä kannata paraatipaikalle laittaa ja vielä ylihinnoiteltuna.

Sitten toinen asia joka ärsyttää liittyy edelliseen niin likaisten vaatteiden ja tavaroiden tuominen kirppikselle. Oikeastaan se on minusta jo asiakkaan halventamista. Ei ole mukava saada yht'äkkiä jotain mukavaa yllätystä käteensä. Aika äkkiä tulee tälläinen pöytä jätettyä. Vaikka olisi kuinka edullista niin tulee mieleen että mitäköhän yökötyksiä vaatteiden mukana tulee kotiin -ties vaikka vaatetuholaisia. Pitääkö tässä myyjä jotenkin asiakasta alempi arvoisena kun ei edes jaksa pestä vaatteita ja siistiä tuotteita myyntiin?

Ja toki ylihinnoittelu ärsyttää. Tosi asia on että äitiyspakkauksen toppapuvusta ei saa ainakaan täällä päin edes 6 euroa saati enempää vaikka olisi kuinka käyttämätön. Sitten jos tämä toppis on vielä 10 vuotta vanha niin epäilen että välttämättä ei edes ilmaiseksi olisi ottajia. Itse olen ainakin nähnyt fb:n kirppiksillä annettavan näitä pukuja ja ottajia ei ole ollut yhtään. Hyviä pukujahan ne on, mutta uskon että niitä osataan arvostaa enemmän esim. Itä-Euroopan avustuskeräyksissä. Samoin muut äitiyspakkauksen vaatteet eivät ole, täällä päin ainakaan, suosittuja. Liekö nämä uudet pakkaukset parempia.

Lastenvaatteiden merkeistä pieni sananen. Siis siitä näkökulmasta miten niitä ihmiset käytettyinä ostavat. Markettien kuten Citymarket ja Prisma merkit eivät ole suosittuja. Lindexin vaatteet menevät paremmin vaikka uutena saman hintaisia ovatkin tai jopa halvempia. Itse ostelen Lindexin- 70 % aletangoista 3 eurolla vauvojen vaatteita ja niistä maksetaan käytettynäkin hyvin. Prismassa taas en ole nähnyt koskaan kuin -50 % lappuja ja jälleenmyyntiarvo on pienempi. Markettivaatteiden ihan max. käytetyn hinta on joku pari euroa, mutta olen nähnyt että edes hyväkuntoisetkaan eivät ole menneet kaupaksi 25-50 centilläkään. Lindexin hyväkuntoisista vaatteista taas voi pyytää hyvin 1-2 €. Tai ehkä uudenveroisesta jopa enemmän. Ei niitä Lindexin nukkavieruja silti tarvitse viedä myyntiin, vaikka olisikin Bamseakin ;) 

Merkkivaatteet ovat sitten vielä tietenkin asia erikseen. Näissäkin on trendejä mikä milloinkin on pinnalla. Kaikki merkit eivät ole yhtä suosittuja, vaikka osto hinta olisikin sama. Tämäkin aika selvää sanomattakin.

Me&I:n suosio on minusta hiipunut todella paljon vuoden sisään. Mitä itse fb kirppiksiä seuraan niin huonommin tuntuu kauppa käyvät ja myyjät eivät haluaisi hintojakaan tiputtaa. Tämä on oma subjektiivinen näkemykseni mutta Nosh tuntuu kasvattavan suosiotaan ja mikäs siinä kun kotimaista yritystä tukee, joka puheidensa mukaan ottaa myös työolot ja ympäristöasiat huomioon. Molempien merkkejen tuotteita kuitenkin katsotaan esim. Huudossa paljon. Näen siis kun myyn näitä tuotteita ja aina on ostajakin loppujen lopuksi löytynyt vaikka joskus on pitänyt hintoja viilata.

Sanoisin kuitenkin että ei kannata enää pyytää samoja hintoja me&i:sta kun vielä pari vuotta sitten jos haluaa tuotteensa myydyksi. Toki jos tilaa on, niin voi niitä säilöä maailman tappiinkin asti kuten jotkut myyjät tuntuvat tekevän :D.

Tästäkin tuntuu muodostuvan kunnon romaani joten parempi lopettaa nyt ja jatkaa saarnaamista myöhemmin :)